Особености на шаранджийския риболов

Риболовът е много повече от това да хвърлите въдицата във водоема и да изчакате да видите какво ще се случи. Шаранджийския риболов има много особености, с които трябва да се запознаете преди да планирате следващото риболовно приключение. Например задължително е да се запознаете с шараните, техните навици и храна.Особеност на шараните е, че имат силно развито чувство за опасност и могат да се измъкват и от най-трудните ситуации. Затова в тази статия ще Ви запознаем с особеностите на шаранджийския риболов.Много хора се насочват към шаранджийския риболов, защото шараните са не само най-разпространени в България, но и са голямо предизвикателство за рибарите.В естествената си среда шараните могат да достигнат внушителните размери от 120 сантиметра дължина и тегло 30-35 килограма. Тялото им е ст..

Прочетете повече

Риболов в Гърция

Много наши клиенти намират риболова не само за добър начин за почивка, но и за възможност да се докоснат до природата. Няма значение дали се намират на море, язовир или река. Риболовът им дава възможност да се откъснат от напрегнатото си ежедневие и шума на града и да намерят своето райско кътче. Да съчетаят страстта си със спокойствието и релакса.За съжаление със свършването на лятото и застудяването на времето, условията за риболов в България стават все по-неблагоприятни. Но за сметка на това можете да откриете своята следваща риболовна дестинация в Гърция. Там времето е по-топло, още дълго време и няма нужда да се притеснявате от неуспешен улов. Затова не го мислете много! Съберете компанията, подгответе въдиците и куфарите. Защото Гърция е готова да привества всички рибари, решили..

Прочетете повече

Сезонът на риболова е тук

Няма нищо по-хубаво от това да оставим работната седмица зад гърба си и да се отдадем на заслужен релакс. А какъв по-добър начин да си починем, от това да отидем с приятелите за риба. И тъй като сезонна на риболова е вече тук, много хора вече започват да оглеждат екипировката си и да плануват следващия улов. И тъй като знаем колко ценно е времето Ви, в тази статия ще поговорим за най-доброто време за риболов. Естествено в Интернет можете да срещнете много статии на тази тема. Затова ние ще Ви споделим няколко интересни факта. А на Вас ще оставим в коментарите да ни споделите какво мислите за тях.Според много хора винаги е добро време за риболов. Но не можем да отречем, че определено има моменти, когато рибата кълве повече. И други, когато колкото и да чакаме нещо да се хване, се връща..

Прочетете повече

Влакно AJING PET

Първия ми сблъсък с продуктите на слабо познатия до този момент японски производител LINESYSTEM преди повече от две години започна със специализирната линия AJING PET, профилирана, както показва името й,  за риболов на придобилата култов статут в Страната на изгряващото слънце сафридоподобна рибка, която между другото там придобива напълно прилични размери. Придобих влакното в размери 0.3 (0.094мм) и 0.4 (0.108мм) -  странно означение по принцип за монофил, като имаме предвид, че подобен тип оразмерявания са запазени за плетените линии и противно на наложеното мнение, че кореспондират с диаметър(доколкото можем да използваме подобно понятие за плетено влакно), всъщност означават маса на количеството вложен материал. Като стана дума за „материал"(и вероятно именно в това се крие и..

Прочетете повече

Влакна ALL BASS NL - 300M, FULL ZONE NL - 300M и AORIIKA YAEN N300

Покупката на хубава линия на изгодна цена не може да остане встрани от вниманието на всеки прагматичен риболовец, особено този, който е свикнал да борави с качествени продукти. Именно това е предложението на японската фирма LINESYSTEM в бюджетните им продукти ALL BASS NL - 300M, FULL ZONE NL - 300M  и AORIIKA YAEN N300. В случая определението „бюджетни" не носи негативизъм, защото става дума за найлонови влакна от висок клас, които по скромното ми мнение не отстъпват по никой показател на популярния и ползващ се с едва ли не култов статут у нас VARIVAS Super Trout Advance Nylon, ако изключим над двойно по ниската цена.Меки, устойчиви на външни въздействия, дълговечни и некапризни при употреба влакна. В продължение на два сезона лових интензивно с тях и нееднократно извадих достойни ке..

Прочетете повече

Влакно METAL GAME PE X8-200M

Едно от най-елитните влакна на LINESYSTEM. Въпреки, че производителя го определя като специализирано за камари и сепии, в размер 0.4 (0.108мм) този брейд се представи добре в риболова на масови риби у нас по най-разнообразни начини – с воблери, клатушки, доста микроджиг и мъничко употреба на въртящи блесни, която METAL GAME PE X8 понесе добре. Респектиращата цена първоначално ме стъписа, но под влияние на добрите впечатления от другите продукти, които бях ползвал(както и на обстоятелството, че се предлага на ролка от цели 200 метра) не мислих дълго и се снабдих с една ролка още от първите доставки. Известно разочарование в мен предизвика факта, че за разлика от другите продукти, иначе скрупульозномаркирани на определени метражи, тук подобно означаване липсва, което затруднява разделянето м..

Прочетете повече

Въдица Legacy SC AIR STINGER 63ULS с тест 0.4 – 1.5 гр.

Като ревностен адепт на сръхлеките течение никога не съм съумявал да запазя самообладание, когато край мен премине нещо импониращо с характеристиките си на вътрешните ми нагласи. Особено пък когато е нестандартно до степен изключителност и безкомпромисно като качество на изработка. От известно време интересите ми се насочиха или по-скоро се сринаха(зависи от гледната точка) до най-крайните аспекти на  изфиняване на такъма в неговата комплексност. Terra incognita и вселена от неизвестности, творчество, интерпретации, експерименти и събиране на съвсем нови впечатления от риболова въобще. И докато ординарните изделия в своята масова предсказуемост и познатост са се превърнали в даденост, все по-настойчиво като пролетни цветя започват да се появяват и екстремни в крайността си продукти, к..

Прочетете повече