Влакна ALL BASS NL - 300M, FULL ZONE NL - 300M и AORIIKA YAEN N300Покупката на хубава линия на изгодна цена не може да остане встрани от вниманието на всеки прагматичен риболовец, особено този, който е свикнал да борави с качествени продукти. Именно това е предложението на японската фирма LINESYSTEM в бюджетните им продукти ALL BASS NL - 300M, FULL ZONE NL - 300M  и AORIIKA YAEN N300. В случая определението „бюджетни" не носи негативизъм, защото става дума за найлонови влакна от висок клас, които по скромното ми мнение не отстъпват по никой показател на популярния и ползващ се с едва ли не култов статут у нас VARIVAS Super Trout Advance Nylon, ако изключим над двойно по ниската цена.

Меки, устойчиви на външни въздействия, дълговечни и некапризни при употреба влакна. В продължение на два сезона лових интензивно с тях и нееднократно извадих достойни кефали със силно амортизирана линия, която добросъвестно и  безропотно изпълни своята роля, и практически до последния момент запази първоначалната си здравина, гладкост и фин отблясък – несъмнени атестат за качеството на вложения материал и технология на производство. За тези риболовци, които и до момента предпочитат да ловят с монофил и да ползват успоредно различни типове примамки – въртящи блесни, клатушки и воблери ALL BASS NL - 300M и AORIIKA YAEN N300 са удачен избор.

Характерна особеност на AORIIKA YAEN N300 е редуващото се през двадесет и пет метра оцветяване – прозрачно, червено, златно и синьо. Освен възможността да следим положението на линията(и примамката) в процеса на водене, това маркиране ни позволява да навиваме такова количество влакно, каквото счетем за нужно и да използваме една ролка няколко пъти. Като слабост определям относително големите диаметри, в които се предлага влакното – най-малката удачна дебелина за лек спининг е 0,205мм(6 lb) – честно казано, би ми се искало да се предлага в по-голямо разнообразие от малки размери. Разбира се, трябва да отчетем и обстоятелството, че изначално тази линия е предназначена за риболов на калмари и сепии, а ние го пренасяме в нашите реалности. Където се представя отлично, между другото.

ALL BASS NL - 300M, FULL ZONE NL - 300M са другите достъпните ценово продукти от богатата и разнообразна гама на LINESYSTEM, като за разлика от многоцветното AORIIKA YAEN N300, в случая производителя предлага продукти, които въпреки че са повърхностно обработени за повишаване на характеристиките им, са запазили естествения си прозрачен цвят със сивкаво-лилавеещ акцент. Това от една страна ги прави по-незабележими във водата, но пък донякъде затруднява проследяването на линията при водене – особено за позастаряващите риболовци J . Изначално предназначени за риболов на американски костур,с произтичащите от това изисквания за здравина, внезапни натоварвания и устойчивост на всевъзможни външни въздействия,  влакната се предлагат в значително разнообразие от диаметри – от 0.148, до над 0.20мм, което покрива практическите аспекти на спининга във всичките му измерения и диапазон на използваните примамки – воблери и колебаещи блесни.

С цел икономичност при ползването, влакното е фабрично шпулирано и маркирано с лепенки през седемдесет и пет метра, което позволява да ползваме толкова, колкото ни е нужно.Оставете коментар

Забележка: HTML тагове не са разрешени!
    Лош           Добър