Сезонът на риболова е тукНяма нищо по-хубаво от това да оставим работната седмица зад гърба си и да се отдадем на заслужен релакс. А какъв по-добър начин да си починем, от това да отидем с приятелите за риба. И тъй като сезонна на риболова е вече тук, много хора вече започват да оглеждат екипировката си и да плануват следващия улов. 

И тъй като знаем колко ценно е времето Ви, в тази статия ще поговорим за най-доброто време за риболов. Естествено в Интернет можете да срещнете много статии на тази тема. Затова ние ще Ви споделим няколко интересни факта. А на Вас ще оставим в коментарите да ни споделите какво мислите за тях.

Според много хора винаги е добро време за риболов. Но не можем да отречем, че определено има моменти, когато рибата кълве повече. И други, когато колкото и да чакаме нещо да се хване, се връщаме вкъщи с празни ръце.

Гледането на луната и прогнозата за времето, помага на някой рибари да преценят кога е най-доброто време за риболов. Докато други си водят записки за улова си и броят часовете, необходими за този улов. 

Дъг Ханън дори съставя таблици за риболова. През годините той открива, че пиковете моменти за хващане на големи риби е по време на различни лунни периоди. Те съвпадали с времето, когато Луната е голяма или малка. 

Рибарят Джон Олдън Найт доразвива теорията за позиционирането на Луната. Неговите solunar таблици можете да откриете в списанията за риболов. Според него рибите се хранят по-активно през определени периоди, които съвпадат с приливите и отливите, свързани с Луната.

Звучи интересно, нали?

С това ще приключим с тази статия. Очаквайте скоро още интересни факти за откритията на известните рибари, свързани с най-подходящото време за риболов. 
Оставете коментар

Забележка: HTML тагове не са разрешени!
    Лош           Добър