Pop Up Mix White
Готова за употреба поп ъп смес на базата на млечни протеини, налична в ярко бяло, флуоро оранжево, флуоро розово, флуоро жълто и обикновена.
Тъй като флуоровите смеси ще осигурят подобрена видимост.
Обикновената смес с измит вид може да предизвика много по предпазливият шаран.
Тази смес е много лесна за разточване и има голяма плаваемост.
Готовите примамки ще запазят плаваемостта си поне 24 часа, твърди са, но все пак гъбести (порести) и ще освободят всички атрактори за по продължителен период.
Възможно е да смесите около 10-15% други сухи съставки, добавки, есенции за да направите свои собствени уникални поп ъп топчета.
За предпочитане са леки съставки или екстракти, като пълномаслена GLM, черен дроб на прах, керамин, аромати на прах,
подсладител, аминокиселини, брашно от раци и др.
До това можете да използвате всякакви течности, стига да не са твърде тежки.
Ако изкате много твърди поп ъпи, препоръчваме да добавите около 5% яйчен белтък.
Не използвайте нливни масла, като масло от коноп и сьомга във вашите поп ъп топчета.
За употреба само в примамки, а не за консумация от хора / животни.
Общи инструкции за поп ъп микс:
1. Разбийте желаното количество яйца в купа и добавете избраните от вас аромати/течности и консервант (около 15 мл на яйце) и разбъркайте добре. За да започнете с използването на 1 или 2 яйчни смеси, докато се постигне някаква консистенция със сместа, като всичко е малко проба и грешка, за да започнете, докато не свикнете с поп ъп микса.
2. Добавете малко прах към яйцата и течностите, като разбърквате, докато се получи наистина гъста смес и еднаква консистенция.
3. Постепенно добавяйте прах, докато се постигне консистенция като паста/тесто, при което почти не залепва по ръцете.
4. Оставете топката тесто в найлонов плик за около 30 минути
5. Разточете в необходимия размер.
6. Напълнете тенджера с вода, трябва да заври до точката на кипене и леко намалете, докато средната температура на кипене достигне малко под точката на кипене (важно за намаляване на подуването).
7. Средните времена на кипене ще варират леко в зависимост от размера на стръвта, която сте разточили.
Препоръчваме 1,5 до 2 минути, в зависимост от размера и количеството.
Добавянето на твърде много примамки едновременно може да намали температурата на врящата вода.
Сложете около 20-30 топчета, ще бъдат достатъчно за едно варене..
8. След като се сварят, поставете върху абсорбираща кърпа или хартия и оставете да изсъхнат и да се охладят.
9. Важно е, че времето на сушене и проветряване зависи от външната температура, като зимата е по -дълга от лятото поради допълнителната влага във въздуха.
Оставете стръвта да изсъхне добре върху хавлия в суха среда за около 3 дни през лятото и около 5 дни през зимата, в зависимост от температурата, влажността и вентилацията.
За производство на лафтари препоръчваме като ориентир да използвате около 15-25% поп ъп смес с 85-75% основен микс.
Отзиви
There are no reviews yet