Показване на 1–24 от 83 резултата

ПОДРЕДИ ПО

Шарански въдици

Шарански въдици

Най-важната принадлежност, с която всеки рибар трябва да се сдобие, е въдицата. При избора на подходящия модел е нужно да се разгледат няколко основни фактора. Сред тях са дължината ѝ, мощността, видът на дръжките, материалът, от който е изработена пръчката, тежестта на замятане и цената.

Преди покупката на конкретна въдица за шаран е необходимо да се съобрази мястото, където ще се лови риба. За тесни и малки водоеми подходящи са по-късите модели, докато идеални за замятане на големи разстояния, където няма дървета наблизо, са по-дългите.

Мощността на въдицата се измерва чрез т.н. “тестова крива” или с други думи — силата, необходима за огъването на този инструмент. Пръчките с по-висока тестова крива замятат на по-далечни разстояния и се справят с по-едри риби. От своя страна, пръчките с по-ниска крива са по-гъвкави и чувствителни, но с тях се правят по-трудно дълги замятания.

Освен изброените дотук елементи ключова роля играят видовете дръжки и материалът, от който е изработена пръчката — графит, фибростъкло или комбинация от двете.

Друг основен фактор, който би повлиял на избора на въдицата за шаран, е тежестта на замятане. Теглото на въдицата “подсказва” каква ще е максималната тежест, с която пръчката може да се справи. Затова е нужно да се подбере модел, който е съвместим с теглото на планираната използвана линия.

Не на последно място преди да закупите въдица за шаран е важно да се съобразите с поставения за целта бюджет.

След като сте запознати с тези спецификации, ще можете да направите най-добрия избор, съответстващ на стила ви и физическата сила, която прилагате по време на риболов.

Какви въдици за шаран ще откриете в hook.bg

В риболовен магазин hook.bg ще намерите разнообразие от въдици за шаран.

Korum Opportunist Xtnd е чудесен избор за всеки рибар, като му осигурява здравина и максимален комфорт при ползване, предпазвайки ръцете му от изпотяване благодарение на корковите дръжки. Тази въдица за шаран се характеризира с компактност и отличен баланс, като може да се използва както в спокойни водоеми, така и в течащи води.

От друга страна, моделът Fox Horizon x3 е подходящ за любители и вече опитни рибари. Той се отличава с универсалност, предлагайки широк диапазон от тежести и възможност за риболов от лодка. Тази въдица за шаран е създадена, за да осигури спокойствие и наслада по време на риболовното ви приключение.

Изберете качествени продукти за риболов от hook.bg

Станете част от общността на hook.bg и разгледайте нашата гама въдици за шаран, за да закупите най-подходящите за риболовните ви дейности.

Възползвайте от достъпните ни цени и промоции. Освен онлайн можете да пазарувате във физическите ни магазини, да поръчате по телефон или през Facebook, като предлагаме и опцията за бърза поръчка.

При поръчка на непромоционални продукти с обща стойност над 50 лв получавате безплатна доставка.

При въпроси не се колебайте и се свържете с нас, за да получите професионални съвети от нашия екип, независимо дали сте любител или вече опитен рибар.

Hook.bg — на една кука разстояние!