Показване на 1–24 от 160 резултата

ПОДРЕДИ ПО

Влакна за риболов на шаран

Изборът на качествени влакна за риболов играе ключова роля за успешното му протичане. Сред факторите, които ги определят, са разтегливост, устойчивост, коефициент на разтягане, добра дистанция при замятане и здравина.

Други специфики, които имат значение при избор на влакна, са методът на риболов, диаметърът, твърдостта, дължината, прозрачността на влакната и размерът на рибата.

Не на последно място трябва да се вземе предвид и определеният бюджет за риболовни влакна за шаран, с който рибарят да се съобрази.

След закупуването на модел е важно той да се съхранява правилно, за да протичат риболовните дейности възможно най-гладко. Сред основните съвети за това са да се навива плътно на шпулата, да се овлажнява преди употреба, а след риболов да се прибира на сухо и тъмно място.

Не на последно място след износването му е необходимо да се замени с нов.

Видове влакна за риболов

На пазара съществуват различни видове влакна за риболов, като основните се делят на монофилни, плетени и флуорокарбонови.

Първият тип се характеризира с изключителна гъвкавост, еластичност и намаляване на вероятността от скъсване при внезапен натиск.

Вторият вид се състои от много сплетени нишки от синтетични влакна, като се отличава с високо съотношение между диаметър и здравина.

Флуорокарбоновите влакна за риболов са почти невидими за рибите и се отличават с голяма чувствителност, устойчивост на износване и такава на ултравиолетови лъчи. При покупка на такъв тип влакно обаче е добре да се знае, че то е по-скъпо в сравнение с останалите видове и твърдостта му понякога затруднява правенето на възли.

Какви влакна за риболов на шаран ще откриете в hook.bg

В риболовен магазин hook.bg ще намерите разнообразие от риболовни влакна за шаран.

Owner Broad Carp SP е висококачествен модел, който притежава сертификата EFTTA за абсолютна точност на диаметъра. Той се характеризира с мекота, позволяваща му да потъва бързо и ефективно във водата, и устойчивост благодарение на обработката му с флуорин.

От друга страна, монофилното влакно Climax Cult Carp Extreme също е подходящо за Вашите риболовни приключения заради оптималната здравина, която предлага, гладката повърхност и отличната устойчивост на абразия и протриване.

Изберете качествени продукти за риболов от hook.bg

Станете част от общността на hook.bg и разгледайте нашите предложения за влакна за шаран, за да закупите най-подходящите принадлежности за риболовните ви дейности.

Възползвайте от достъпните ни цени и промоции. Освен онлайн можете да пазарувате във физическите ни магазини, да поръчате по телефон или през Facebook, като предлагаме и опцията за бърза поръчка.

При поръчка на непромоционални продукти с обща стойност над 50 лв получавате безплатна доставка.

При въпроси не се колебайте и се свържете с нас, за да получите професионални съвети от нашия екип, независимо дали сте любител или вече опитен рибар.

Hook.bg — на една кука разстояние!